Detailní popis produktu
Lyofilizovaný malinový prášek je čistá esence ovoce – zachovává intenzivní sladkokyselou chuť, vůni i většinu živin jako čerstvé maliny, ale ve vysoce koncentrované podobě. Díky šetrnému sušení mrazem zůstává prášek přirozeně sytě růžový, voňavý a plný vitamínů, antioxidantů a minerálů.
Malinový prášek neobsahuje žádný přidaný cukr, barviva ani konzervanty – jen 100 % ovoce. Díky jemné konzistenci se snadno rozpustí v tekutině, a tak ho využijete nejen při pečení, ale i ve smoothies, jogurtech nebo domácí zmrzlině.
Jak použít lyofilizovaný malinový prášek?
- Ochutí a obarví jogurt, kaši nebo tvaroh – přidejte lžičku a vychutnejte si ovocnou svěžest.
- Perfektní na pečení – skvělý do krémů, těsta, makronek nebo domácích sušenek. Dobře se s ním pracuje, protože těsto ani krémy nenaředí na rozdíl od marmelády nebo šťávy.
- Přidejte malinový prášek do smoothie, proteinového nápoje nebo limonády pro osvěžující chuť.
- Rozmíchejte ho v mléce nebo rostlinném nápoji a vytvořte si přírodní ovocný shake.
- Použijte prášek na ozdobu dortů a dezertů – posypejte cheesecake nebo domácí čokoládový dort.
- Malinový prášek se skvěle hodí na výrobu zmrzliny, ať domácí nebo profesionální. Je to koncentrovaná malinová příchuť, ale 100% přírodního původu.
Náš tip
Milují vaše děti pestrobarevné dezerty, ale vy se chcete umělým barvivům vyhnout? Použijte malinový prášek do polevy, krémů nebo těsta a vychutnejte si přirozeně sytou barvu i intenzivní malinovou chuť.
Lyofilizované maliny jsou plné vitamínů a minerálů
- Mrazem sušené maliny si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Maliny obsahují hodně vitamínu C, ve 100 g čerstvých plodů se ukrývá přibližně třetina doporučené denní dávky.
- Řadí se k druhům ovoce, které mají relativně málo cukru. Obsahují spoustu vlákniny a žádný škrob.
- Maliny vynikají v obsahu antioxidantů.
- Obsahují také některé minerály, zejména mangan, draslík, vápník, hořčík a železo.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.